Skip to content

Tulpaner vid begravning

Det är rätt vanligt att man idag tar med sig tulpaner som begravningsblommor. Detta då tulpaner är en blomma som symboliserar en ny början, precis som påskliljor. I och med att de då står för hopp och tro, och att bättre och ljusare tider kommer, passar de ofta väldigt bra att ha med sig på en begravning för att hedra den avlidne och för att bringa lite lättnad till de nära anhöriga. 

Är du medveten om att den avlidne var specifikt förtjust i tulpaner kan det vara extra passande att välja just det. Det viktigaste är trots allt att välja blommor som man tror att den avlidne hade tyckt om, det alltså viktigare än att välja specifikt passande begravningsblommor. Men, det kan såklart också vara en fördel om man väljer en bra sort. 

Just tulpaner är en rätt tacksam blomsort då de finns i mängder av olika färger, och även i olika storlekar så att du kan välja och vraka för att hitta din favorit. Du själv avgör om du vill ta med dig någon eller några enstaka tulpaner (beroende på vilket ”meddelande” du vill skicka med), eller om du vill ta med dig eller skicka en liten bukett för att hedra den avlidne.