Skip to content

Begravningskransar

Om du vill att ceremonin för den avlidne ska bli extra fin och personlig är ett alternativ att beställa en begravningskrans. Denna kan du designa enligt egna önskemål och preferenser, enligt det som passar den bestämda klädkoden eller enligt det som ni vet att den avlidne själv tycker om. Hjälp med detta finns det många florister och blombutiker som erbjuder. 

Blomkransen placeras sen på kistan eller runt urnan, som ett inslag för att göra begravningsplatsen lite mer utsmyckad och för att göra begravningsceremonin i sin helhet lite mer personlig och stark. Detta i kombination med alla de blommor som tas med, de foton och bilder som ofta sätts upp, och de ljus som tänds blir det väldigt stämningsfullt. 

Precis som att man vid val av blomma att personligen lägga på kistan eller intill urnan så finns det vid beställning av blomkrans inget rätt eller fel. Vill du så kan du välja att följa blomspråket för att blomman ska symbolisera en viss egenskap eller ge ut ett visst budskap. Enligt oss är det dock viktigast att blomman känns bra och personlig för dig.  

Att välja en design på blomkrans som du vet att den avlidne skulle tyckt om, som passar klädkoden eller temat, eller som stämmer överens med det du tycker om är viktigare än blomspråket. Vill du ha med en blomkrans på begravningen finns det alltså inget fel eller rätt när det kommer till blomfärg och blomtyp. 

En begravningskrans gör mycket oavsett hur den ser ut och vad den innehåller! Ni avgör själva hur den ska placeras, var den ska placeras och vad syftet med blomkransen ska vara. Vill ni beställa en blomkrans kan ni göra det hos de flesta florister och blombutiker. Har du inga specifika önskemål på design.